Skip to main content

Ogled br.1 - FLU

Na Fakultetu likovnih umetnosti u sklopu projekta Dodatno/dopunska nastava, sprovešće se Ogled br.1, koji će se sastojati od serije razgovora/predavanja i sprovođenja isrtaživanja istorije delovanja i razvoja Fakulteta likovnih umetnosti, kao obrazovne institucije.
Teme razgovora/predavanja koji će se sprovesti u okviru Ogleda  br.1, vezane su za aktuelna dešavanja na polju kulture i obrazovanja, a posledica su različitih ekonomskih i političkih faktora, kao i odnosa društva prema pitanjima od javnog interesa i značaja. Cilj je da se na FLU kao javnoj obrazovnoj instituciji pokrenu teme, koje nisu deo redovnog nastavnog programa, a utiču na odnose unutar samog fakulteta i pružaju dodatna znanja  i informacije koje su u vezi da umetničkom praksom i visokim školstvom.
U okviru Ogleda br.1 potrebno je sprovesti istraživanje i mapiranje Fakulteta likovnih umetnosti, kako bi se što bolje sagledao značaj i uticaj, kao i način funkcionisanja jedne ovakve institucije i sagledali ondosi unutar nje.

Comments